mail ons op: info@praktijkgip.nl
Blog

Praktijk GIP in de praktijk

Als counselor ben je vooral en bovenal zelf mens. Als ervaringsdeskundige in het-mens-zijn, heb ik met ACT (acceptance and commitment therapy) geleerd om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken.

Voor mijn training/scholing in ACT liet ik me vaak genoeg door negatieve gedachten leiden en heb ik soms dingen NIET gedaan die wel de moeite waard zijn.

Zo speelden bij mij de volgende negatieve gedachten bij het idee om les te gaan geven aan studenten: “Lesgeven kan je beter overlaten aan mensen die er echt iets van weten. Straks komen zij er ook achter dat je het helemaal niet kan. Dat is eng. Dat gaat helemaal mis, je vergeet je tekst, neem maar een valiumpje en blijf thuis.” Wat liet ik me door mijn ‘verstand’ lang tegenhouden…

Met de lessen van ACT, leer je dat je ondanks je negatieve gedachten en gevoelens toch je droom kunt waarmaken en dat te gaan doen wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven.

Ik heb een paar weken geleden de eerste stap gezet. Ik ben nu docent, mijn eerste lesuren zitten erop. Zonder paniekaanvallen, maar met mijn onzekere gedachten en gevoelens stond ik voor de groep: Wat bleek, het was gewoon ontzettend leuk!

Wil je ook meer over ACT leren en hoe je uit je negatieve gedachten kunt stappen? maak een afspraak bij Praktijk GIP. We kunnen je daarmee helpen.

een persoonlijke noot,

Jacqueline

bekijk hier de workshop >
jacqueline300x